viernes, 18 de diciembre de 2009

CURIOSITATS DE LA HISTORIA!!!

Curiositats en la Història




1 . Si una estàtua en el parc d'una persona a cavall té dues potes en l'aire, la persona va morir en combat, si el cavall té una de les potes frontals en l'aire, la persona va morir de ferides rebudes en combat, si el cavall té les quatre potes en el sòl, la persona va morir de causes naturals.
2 . La paraula "cementiri" prové del grec koimetirion que significa: dormitori.
3 . Rússia va vendre Alaska a Estats Units en 1867 per 7.2 milions de dòlars. Molts americans van dir "hem comprat un gegantesc i car criader de morses". Actualment l'explotació dels seus recursos naturals produïx cada any 40 vegades la inversió inicial.
4 . Al llarg de la història, 36 papes han estat assassinats i 13 empresonats o bandejats.
5 . Se'ls va començar a posar ferradures als cavalls en l'època de l'Imperi Romà quan aquests van començar a pavimentar els seus carrers
6 . La cadira elèctrica va ser inventada per un dentista.
7 . En 1694 els jutges es van vestir de negre per a plorar la mort de la reina Maria II i han continuat aixi.
8 . Els egipcis antics dormien en coixins fets de pedra
9 . En el segle IX el Papa va ordenar que col•loquessin un gall en els campanars de les esglésies per a simbolitzar el fet que San Pedro negués tres vegades a Jesús abans del cant del gall segons se'ns diu en l'Evangeli de San Marcos. Com els campanars de les esglésies ja estaven adornats amb penells per a amidar l'adreça del vent, van posar el gall en la punta, establint així la combre.
10 . El verb "atestar" esta basat en les corts romanes on els homes feien juraments pels seus testículs sobre alguna declaració.
11 . El símbol de Pompeya, l'antiga ciutat romana que va ser destruïda per l'erupció del volcan Munti Vesuvius, era un penis amb ales.
12 . En Anglaterra en el segle deneu la paraula pantalons era considerada obscena.
13 . El 19 d'Abril de 1912 van morir entre 1,490 i 1,635 persones en l'enfonsament del Titanic, solament 100 van ser dones.
14 . El codi legal més antic que es coneix va ser posat en funcionament en 1950 abans de Crist durant el regnat del líder de Babilònia cridat Hammurabi. El Codi de Hammurabi és conegut ara per la seva èmfasi en la llei de la revenja: ull per ull i dent per dent.
15 . La longitud de les ales d'un Boeing 747 és mes llarga que la distància del primer vol dels germans Wright.
16 . La Torre d'Hèrcules, als afores de La Corunya a Espanya, medix 185 peus d'altura i és el far més antic que encara està en ús. Data del regne de l'emperador romà Trajan entri els anys 98 a 117 després de Crist.
17 . Els egipcis van ser els primers a amidar amb relativa exactitud la durada de l'any: 365 dies i ¼.
18 . L'home va tardar 22 segles a calcular la distància entre la Terra i el Sol (149.400.000 Km.). Ho haguéssim sabut moltíssim abans si a algú se li hagués ocorregut multiplicar per 1.000.000.000 l'altura de la piràmide de Kheops a Gizeh, construïda 30 segles abans de Crist.

No hay comentarios: